Snekkerbua 0392 beh
Alt om vårt arbeid med eldre

Ensjøtunet Omsorg+

Omsorg+ tilbyr eldre aktivitet, sosialt fellesskap, trygghet og økt livskvalitet.

Omsorg+ er boliger som er bemannet hele døgnet for eldre som ikke har behov for sykehjemsplass, men som kan klare seg i egen bolig.

Våre tilbud ved Omsorg+:

 • aktivitet og mulighet for sosialt fellesskap
 • tilpassede leiligheter
 • bemanning hele døgnet ved husvert
 • tilbud om middagsservering 365 dager i året
 • frisør og fotpleie
 • bibliotek
 • vi har oppsøkere (sykepleier og sosionomer) som er et godt hjelpeapparat for beboere og pårørende.
 • kapellanen i eldreomsorgen gir tilbud om personlige samtaler, gudstjenseter, andakter og bibelgruppe

Ensjøtunet Omsorg+ driftes av Frelsesarmeen etter avtale med Oslo kommune.

Se vårprogrammet for 2020


Hvem kan bo ved Ensjøtunet Omsorg+?

Dette er et bo- og aktivitetssenter for eldre i hovedsak over 67 år, med behov for egen tilrettelagt bolig.


Hva kjennetegner oss?

Våre tjenester er basert på god kvalitet, og er relevante for våre brukere. Det er viktig for oss at de eldre skal kjenne seg respektert og verdsatt. Vi gir våre beboere muligheten til å ta i bruk egne ressurser, samtidig som at de skal føle seg trygge på å bli imøtekommet der egne ressurser ikke strekker til.

Plussfaktoren handler i stor grad om trygghet, fellesskap og aktivitet i hverdagen. Vi jobber for å fremme muligheter for den enkelte ved å ha en aktiv aldring, ut fra de ressurser og interesser den enkelte har. Vi veileder den enkelte beboer, og vektlegger regelmessig kontakt med pårørende. Vi har trivselsaktiviteter som fremmer tilhørighet og sosialisering, og fysisk trening/aktivitet for å styrke hverdagsmestring.

Eksempler på aktiviteter:

 • ulike sang, musikk og danseaktiviteter
 • treningstilbud
 • temasamlinger, som filosofigrupper og historiegrupper
 • tilbud om dagsturer eller lengre turer
 • daglig aktivitetstilbud for beboere og folk i nærområdet
 • deltakelse i frivillig arbeid
 • opplæring i data/internettcafé
 • hobby-/aktivitetsrom
 • kulturarrangementer

Vi har knyttet til oss gode fagpersoner som hjelper til med både trening og hverdagsrehabilitering, både på frivillig basis og ved en kompetent personalgruppe.


Informasjon om senterets tilbud

Tilbudene er åpne for alle.

Åpningstider: klokken 10-15 mandag til fredag, og klokken 12-15 på lørdag og søndag.

Kaféen
I Ensjøtunets kafé serverer vi blant annet smørbrød, vafler, lunsj og hjemmelaget middag til en hyggelig pris. Middagsservering fra klokken 13.30 (grøtservering klokken 12 på lørdager)

Hudterapi

Her er tilbud som kroppsskrubb, dyprens av huden, fuktighetsbehandling, manikyr og make-up. Time bestilles hos Claudia på telefon 93 62 30 23.

Fotterapi
Time kan bestilles hos våre fotpleiere på telefon 95 08 38 44 eller 97 10 60 19. Timer som ikke avbestilles innen dagen i forveien, belastes kunden. Her kan du også kjøpe gavekort og glede en du er glad i.

Frisør
Time kan bestilles på telefon 40 23 61 23. Frisør foretar også farging av bryn og vipper. Her kan du også kjøpe gavekort og glede en du er glad i.


Trenings- og aktivitetsrom

Treningsrom
Vi har åpent trimrom i underetasjen. Her har vi ergometersykler, tredemølle, treningsball, ribbevegg og vekter. Trimrommet er åpent fra klokken 08.00-16.00 hver dag, eller på forespørsel utover dette.

Aktivitetsrom
Åpningstider er mandag og torsdag klokken 10.00-13.00. Aktivitetene er tilrettelagt for brukere med ulike funksjonsnivå, så her kan alle delta. Det er også mulig å ta med håndarbeid hjem etter avtale med aktivitør. Vi trenger også flittige hender som kan produsere til messe og utlodning. Har du spørsmål, ring tlf. 22 57 66 48 (30)


Brukerstyrte grupper

Dataklubb
Er du datainteressert og ønsker å lære mer, er vår dataklubb stedet for deg. Dataklubben møtes hver torsdag i stua i 1. etasje på Ensjøtunet fra klokken 12-14. Ta kontakt med husverten/resepsjonen på Ensjøtunet dersom du har spørsmål og/eller om du ønsker å bli med.

Snekkerverksted
På Ensjøtunet har vi vårt eget snekkerverksted! Verkstedet holder åpent i aktivitetssenterets åpningstid, klokken 8-16 på hverdager.

English conversation group
Dette er et tilbud til de som ønsker å holde sine språkkunnskaper vedlike. Det samtales over en felles bok. Vi møtes onsdager fra klokken 12.00-14.00. Grupperom i første etasje.


Åndelige tilbud

Kapellantjenesten
Tjenesten er et tilbud til alle, ikke bare de som har et avklart og definert forhold til den kristne tro. Det er et tilbud til de som har spørsmål - eller som har andre tanker som man ønsker å dele med noen. Kapellanen har taushetsplikt. Ta gjerne kontakt med kapellan Chris Pender på telefon 47 30 52 80.

Andakt og gudstjeneste
Hver torsdag klokken 12.30-13 er du velkommen til andakt i det gamle huset med sang og musikk, ledet av kapellan Chris Pender. En søndag i måneden, samt hver søndag i desember, fra klokken 12-13 er det gudstjeneste i TV-stua på Ensjøtunet. Eget program med oversikt over andakter og gudstjenester finner du på oppslagstavler/inforskjerm og på vår Facebook-side.

Bibelgruppe
Dette er en åpen gruppe hvor alle er velkommen, ledet av vår kapellan Chris Pender. Tirsdager klokken 10.30-12.00 i det gamle, hvite huset, første etasje. Gruppen ledes av kapellan Chris Pender. Lurer du på om dette er noe for deg? Ta gjerne kontakt Chris Pender på telefon 47 30 52 80.


Transport

Transport til/fra Ensjøtunet
Torsdag formiddag tilbyr vi skyss til/fra Ensjøtunet. Ta kontakt med kapellan Chris Pender på telefon 47 30 52 80 dersom du har behov for å bli hentet.


Besøkstjeneste

Ensomhet er en av de store utfordringene for mange eldre. Familien bor kanskje langt unna og venner går bort. Frelsesarmeen tilbyr hjemmebesøk gjennom ulike deler av Omsorg+-virksomheten på Ensjø. Telefon: 22 67 66 30.


KONTAKTINFO ENSJØTUNET OMSORG+


Frelsesarmeens eldresomsorg, Ensjøtunet Omsorg +

Malerhaugveien 10 B, 0661 Oslo
Telefon: 22 57 66 30
Mobil: 908 84 639