Slumstasjonen0234 beh
Alt om vårt arbeid med korps (nærmiljøkirker)

Mat, støtte og veiledning - Oslo

På Rodeløkka er Frelsesarmeen tilgjengelige for dem som har havnet i en vanskelig situasjon.

Frelsesarmeen på Rodeløkka ønsker å vise omsorg for hele mennesket. Vi tror at vi består av ånd, sjel og kropp - hvor alle deler bør ivaretas. Felles for våre gjester er at man har kommet i en vanskelig livssituasjon.

Vi møter barnefamilier, enslige og eldre mennesker både fra Norge og fra mange andre land. Vi er her for å hjelpe og bidra til at den vanskelige situasjonen løses - gjennom støtte i form av samtaler, fellesskap, mat, veiledning eller opplevelser.

Alle er velkomne til oss. Har du behov for å hente gratis mat så ønsker vi en kort introduksjonssamtale for å avklare situasjonen, og forstå hvordan vi best kan bistå deg på en helhetlig måte. Da har du også mulighet til å kunne sette noen ord på det som er utfordrende. Alle våre ansatte og frivillige medarbeidere er underlagt taushetsplikt.

Maten som deles ut på Rodeløkka kommer blant annet fra Matsentralen, noe som gir variasjon i innhold og mengde fra gang til gang.


Vi tilbyr:

  • Ferietilbud, helgeturer og besøk på noen av Oslos mange kulturarrangementer (barnefamilier). Vi ønsker å bidra til å utjevne sosiale forskjeller blant barn og unge. Alle våre turer og aktiviteter annonseres på senteret.
  • Råd- og veiledning: Vi kan bistå deg i kontakten med Nav, rydde i inkassokrav, sette opp en økonomisk oversikt/budsjett, finne og kontakte andre aktuelle instanser, skrive klager eller søknader m.m. Ring 408 00 580 for å avtale. (Obs! I koronatiden er vi tilgjengelige på telefon og Chat med sosionom)
  • Norskkurs: For EU-immigranter/arbeidssøkere, i samarbeid med noen av korpsene i Oslo.
  • Praktisk støtte: Etter en introduksjonssamtale hos oss, vil vi avklare hvilken hjelp vi kan tilby deg. Om samtalen tilsier det, blir du registrert som gjest hos oss. Da kan du benytte deg av matordningen en gang i måneden, få mulighet til å hente klær, og delta på andre tilbud som kultur- og ferietilbud.
  • Pusterom for voksne: Arrangeres én gang i måneden, gratis og rusfrie aktiviteter. Har du en hverdag med bekymringer og vanskeligheter, og kanskje er alene i tillegg? Da kan det være godt med et avbrekk, oppleve noe nytt og være sammen med andre. Det kan være i form av en utstilling, lunsj ute, teaterforestilling, malekurs eller annet. Aktivitetene annonseres på senteret.
  • Torsdagskafé: Kafeen er for tiden ikke åpen.
  • Utadrettet arbeid: Vi er å finne på gata et par dager i uken. Noen ganger byr vi på kaffe fra vår eminente kaffesekk. Vi ønsker samarbeid med andre sosiale aktører, og kan kontaktes for besøk eller dersom man ønsker å vite mer om vårt tiltak.

KONTAKTINFO MAT, STØTTE OG VEILEDNING - OSLO


Frelsesarmeens slumstasjoner

Gøteborggata 4, 0566 Oslo
Mobil: 408 00 580
Bankkonto: 1609.11.87373
Vippsnr: 78109

RELATERTE SAKER