Slumstasjonen
Alt om vårt arbeid med korps (nærmiljøkirker)

Mat, støtte og rådgivning

Frelsesarmeen på Rodeløkka (Slumstasjonen) er her for dem som har havnet i en vanskelig situasjon.

Vi har som mål å vise omsorg for hele mennesket. Felles for våre gjester er at man har kommet i en vanskelig situasjon.

Vi møter barnefamilier, enslige og eldre mennesker både fra Norge og fra mange andre land. Vi er her for å hjelpe, vi ønsker å bidra til at den vanskelige situasjonen løses - gjennom støtte i form av matposer, samtaler, veiledning eller opplevelser.

Alle er velkomne til oss. Har du behov for å hente en matpose, så ønsker vi en kort introduksjonssamtale for å avklare hva behovet ditt er, og hvordan vi kan bistå deg. Maten vi deler ut kommer blant annet fra Matsentralen, noe som gir variasjon i innhold og mengde fra gang til gang.


Vi tilbyr:

  • Ferietilbud, helgeturer og besøk på noen av Oslos mange kulturarrangementer (barnefamilier). Vi ønsker å bidra til å utjevne forskjeller blant barn og unge. Alle våre turer og aktiviteter annonseres på senteret.
  • Juridisk hjelp. Vi samarbeider med Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell, og Jussbuss. Dersom du har juridiske spørsmål, kan du avtale en samtale med en av våre sosionomer - så finner vi deretter ut hvordan vi best kan bistå deg i din situasjon. Jussbuss har et eget kontor med mottak av saker, se jussbuss.no for mer informasjon.
  • Norskkurs for EU-immigranter/arbeidssøkere i samarbeid med noen av korpsene i Oslo. Vi har behov for frivillige til å undervise - ta gjerne kontakt med oss!
  • Praktisk støtte. Etter en introduksjonssamtale hos oss, vil vi avklare hvilken hjelp vi kan tilby deg. Om samtalen tilsier det, blir du registrert som gjest hos oss. Da kan du benytte deg av matordningen en gang i måneden, få mulighet til å hente klær, og delta på andre tilbud som kultur- og ferietilbud.
  • Pusterom for voksne. Arrangeres én gang i måneden, gratis og rusfrie aktiviteter. Har du en hverdag med bekymringer og vanskeligheter, og kanskje er alene i tillegg? Da kan det være godt med et avbrekk, oppleve noe nytt og være sammen med andre. Det kan være i form av en utstilling, lunsj ute, teaterforestilling, malekurs eller annet. Aktivitetene annonseres på senteret.
  • Samtale med sosionom. Du kan få hjelp til å se situasjonen du står i fra nye sider. Det kan være å sette opp en økonomisk oversikt, finne og kontakte andre aktuelle instanser, skrive klage/brev eller søknader. Dersom du ønsker en støtteperson i møte med NAV, så kan vi bli med til kontoret i din bydel. Ring 40 80 05 80/40 41 68 77, eller kom innom.
  • Torsdagskafé - vi har kryssord, aviser og servering av kaffe/noe å spise. Ansatte og frivillige er til stede dersom du ønsker en samtale.
  • Utadrettet arbeid. Vi er å finne på gaten et par dager i uken. Noen ganger byr vi på kaffe fra vår eminente kaffesekk. Vi ønsker samarbeid med andre sosiale aktører, og kan kontaktes for besøk eller dersom man ønsker å vite mer om vårt tiltak.
  • Støtte til julefeiring. Fra 1. november kan du henvende deg til oss dersom du har behov for en matkasse. For å få en invitasjon til matkasse, trenger vi at du leverer din bostedsatest. Har du barn (2-12 år), kan du også be om en invitasjon til julegaveutdelingen som finner sted i desember. Har du barn og er bekymret i forhold til julen, så ta kontakt med velferdssenteret via telefon 49 800 580, eller osloslum@frelsesarmeen.no - eller besøk oss i Gøteborggata 4. Vi ønsker gjerne å bidra til at julen blir en god høytid for deg og barna.

KONTAKTINFO MAT, STØTTE OG RÅDGIVNING


Frelsesarmeens slumstasjoner

Gøteborggata 4, 0566 Oslo
Telefon: 22 80 93 30
Mobil: 408 00 580
Bankkonto: 1609.11.87373
Vippsnr: 78109